ESPAISIDERAL.ORG
nautarkia -a- espaisideral.org

català // castellano // english

Astrolabi
Intranet sideral

Economia

Un lligam amb el món terrestre...

Sovint ens preguntem com es passa de la teoria a la pràctica. Sobretot en projectes socials que preténen l'autogestió. Volem fer moltes coses, però amb quins mitjans? Nautarkia aposta per un sistema nou, refregit de diverses modalitats que ens semblen complementàries i que ara us explicarem.

L'objectiu global del projecte és la riquesa col·lectiva. Ara, riqueses n'hi ha de moltes formes però, siguin quines siguin, necessiten unes condicions i uns esforços concrets perque es puguin desenvolupar. Aquí és on entra el nostre model.

EL projecte està dotat d'uns espais concrets que permeten una multiplicitat de condicions per a conseguir la riquesa que pretenem. Ara bé, aquests espais ja marquen uns esforços concrets a aconseguir per a garantir la seva continuitat. Aquests són els objectius específics a nivell material. Més enllà d'això, serà el fruit de la nostra creativitat i consciència saber què és el que necessitem i com volem aconseguir-ho.

Per aquest motiu hem separat l'aspecte econòmic de tot el restant i, dins aquest, s'han estructurat diferents components que ens permetin tenir una informació clara i transparent de com s'estan adequant els objectius i si generem, o no, riquesa col·lectiva. Perque per molt que passar-s'ho bé és també riquesa col·lectiva, si no es garanteix la continuitat material del projecte no arribarem a generar-la de la manera integral que pretenem.

L'A.P.E.L.I i el compromís inicial d'acció.

Quotes de socis i d'us del projecte.

Les Activitats:

Els projectes personals:

Materials, excedents i serveis:

Els projectes personals

El projecte Nautarkia escollirà, d'entre les diferents propostes de projectes personals que presentin els alien, aquelles que el conjunt d'aquests cregui més adequat per a les necessitats globals i que tinguin unes condicions reals possibles per a realitzar-se.

Aquestes seran finançades en diferents proporcions segons la complexitat i l'aportació que en pugui fer l'alien de manera particular. Segons aquesta proporció es delimitarà el repartiment dels possibles resultats d'aquest projecte.

Posant un exemple:

Una persona vol fer mobles amb la fusta de Pedroses. Per una banda necessita la fusta de pedroses (acord vinculat amb el Q), per l'altra necessita eines (les aporta ella), materials i suport humà (aliens) per a poder fer-los. Entenent que una part dels materials necessaris (barnissos, coles, claus, etc.) s'han de comprar, s'estableix una proporció de qui paga què. Al final es fa un càlcul global del què s'ha realitzat i es reparteix proporcionalment segons d'on provinguin els recursos, permetent-li a aquesta persona quedar-se una part dels mobles per a poder fer-ne el què desitgi, vendre'ls, regalar-los, etc.